Facebook
Pinterest
Youtube
Blogger
logo

Keresés


Kiadó apartmanok Weboldal
Horvátországi magánapartmanok egyenesen a tulajdonostól

Menü

Ügyfélszolgálat
H-V: 09-18
+36/70/230-1290
+36/70/945-3401
info@croatic.hu

Booking.com
 

 

VIR Sziget és környékének látványosságai

Szeretné tudni milyen látványosságok várják a VIR szigeten? Olvassa el tájékoztatónkat és foglaljon nálunk apartmant!

 

VIR SZIGET - KÖZPONTI STRAND „JADRO”

  

Vir szigetet egy híd köti össze a szárazfölddel, a legideálisabb hely egy felejthetetlen családi vakáció eltöltésére. Legnépszerűbb strandja a Vir településhez tartozó „Jadro” elnevezésű központi strand, amely a sziget déli részén található. Sekély, lassan mélyülő kristálytiszta tenger, ingyenes strand, festői táj, homokos és aprókavicsos tengerpart, étterem, fagylaltozó, pizzéria, koktélbár, söröző és hajókikötő várja a kedves nyaralni vágyó vendégeket. Számottevő program és hajókirándulás szervezésére is van lehetőség. A strandtól 5 percnyire található a „Centrum”, ahol rengeteg bazáros, fagylaltozó, cukrászda, hosszú sétálóutca, pálinka és borkóstolási lehetőség, esténként pedig élő zene biztosítja a nyaralók számára a kikapcsolódást. 

 

      

 

 

VIR SZIGET - „VÖRÖS SZIKLA” („CRVENA STIJENA”)


Vir sziget északi partszakaszán találjuk a „Vörös Sziklát” („Crvena Stijena”), ahol több mint tíz méter magas sziklák is láthatóak. A központi strandtól („Jadro”) autóval kb. 5-8 percnyire található, a főúton haladva Lozice település után kell lekanyarodni jobbra, ahol egy földút található. Tovább haladva, pár száz méter után látható a sziget vége, ahol megcsodálhatóak a gyönyörű vöröses sziklák. A dombról le lehet sétálni a partra, ahol a kristálytiszta tenger gyönyörű szép látványt nyújt. Búvárkodásra és fürdésre is alkalmas.
 
 

     

 

 

VIR SZIGET - „KAŠTELINA” ERŐDÍTMÉNY ÉS KÖRNYÉKE


Vir sziget egyik leghíresebb nevezetessége a 17. században épült „KAŠTELINA” erőd, amely megvédte a lakosságot a török támadások ellen. A központi strandtól („Jadro”) gyalog a part mentén sétálva kb. 20 perc, kerékpárral aszfaltúton kb. 15 perc, autóval pedig kb. 5 perc távolságra található. Az erődről tovább haladva fürdésre alkalmas sekély vizű homokos strandot találunk, melynek közelében egy kis erdő húzódik.

 

      

 

 

VIR SZIGET TOVÁBBI NEVEZETESSÉGEI

 

VIR SZIGET - KERESZTELŐ SZENT JÁNOS TEMPLOM („Crkva sv. Ivana Krstitelja”)

A templom téglalap alakú, román stílusú, szentélye pedig félköríves, a 13.-14. században épült.

 

VIR SZIGET - SZENT GYÖRGY PLÉBÁNIA („Župna crkva sv. Jurja”)

1845-ben épült. A templom mellett egy kő torony található, amely 1938-ban épült. A torony teteje megsemmisült a második világháborúban. 1959-ben pedig újraépítették.
 

     

 

VIR SZIGET - TENGERI VILÁGÍTÓTORONY („Pomorski Svjetionik ”)

Vir sziget délnyugati partján található, 1881-ben épült. 1944-ben a második világháború idején, német megszállás alatt a világítótorony megsemmisült. A háború után felújították és 1950-ben ismét üzembe helyezték. A világítótorony magassága 21 méter.

 

VIR SZIGET - HÍD („Virski most”)

1974-ben kezdték építeni és 1976-ban helyezték forgalomba. A híd hossza 378 méter, amely 9 beton pilléren fekszik. Megépítésé megkönnyítette a nyaralók számára a szigetre történő látogatást. A híd környékén lévő csodálatos festői tájat mindenkinek ajánljuk figyelmébe.

 

    

 

 

PRIVLAKA (Vir szigettől autóval kb. 5-10 perc)

 

Privlaka egy festői kis horvát halászfalu, amely egy nagy, lapos-félszigeten fekszik. Mind a három oldaláról kristálytiszta, homokos strand veszi körül. Számottevő csendes, nyüzsgésmentes kis homokos partszakasz található itt. A tiszta levegő és gyógyító fekete iszap teszi ezt a gyönyörű helyet vonzóvá a turisták, nyaralók számára. Privlaka több öblében is fellelhető a gyógyiszap, amely kiváló az ízületi fájdalmak, reuma, isiász és köszvény kezelésére.

 

    

 

 

NINSKA LAGUNA (Nin-i laguna, Vir szigettől autóval kb. 10-15 perc )


Nin városában található a „Ninska Laguna”, amely igazi ritkaságnak számít. Ez Horvátország egyetlen leghosszabb egybefüggő homokos tengerpartja (8000 méter hosszú). Nyáron a varázslatos lagúnában a tengervíz hőmérséklete akár 28-32 fokosra is felmelegszik. Strandja tökéletes minden korosztály számára. A kisgyermekes családoknak mindenképpen ajánljuk figyelmükbe sekély vize miatt. Az itt található gyógyító iszap kiváló a reuma, ízületi fájdalmak, derékfájás, isiász és köszvény kezelésére is. A partszakasz Privlakai részénél a parkolás fizetős (kb. 10 kuna/autó, azaz kb. 400 Ft/autó egész napra). Nin városa felé haladva, több helyen is eljuthatunk a homokos tengerparthoz. Privlakában a „Sabunike-Nin” táblánál balra, Nin településen belül pedig két helyen, a Nin település táblától kb. 250 métert haladva a „Camping Ninska Laguna” táblánál kell befordulni egy bekötő útra vagy pedig a „Nin Centar” táblát követve juthatunk el a homokos tengerparthoz.

 

    

 

 

NIN ÓVÁROSA (Vir szigettől autóval kb. 10-15 perc)


Nin egy igazán hangulatos, mediterrán, Észak-Dalmát kis óváros. Dalmácia egyik legrégebbi és egyben Horvátország legelső királyi városa is. Nin óvárosa a lagúnavilág egy szigetén fekszik, ahová kis hidak vezetnek. Öblében hangulatos kikötő található, ahol érdemes egy sétát tenni. Látnivalók: Szent Nikole templom (Nin és Zaton közti dombon található), Knez Branimir horvát fejedelem szobra, Szent Križa Katedrális (ez a világ legkisebb, egyedülálló építészeti stílusban épült katedrálisa)… stb.

 

    

 

 

ZATON (Vir szigettől autóval kb. 15-20 perc)

 

Zaton Horvátország tengerpartjának egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, egy igazi üdülőparadicsom. A boltíves, fokozatosan mélyülő, varázslatos homokos tengerpartjával, 2 db édesvizű medencéjével (felnőtt és gyermekmedence) és rengeteg érdekes programjával kápráztatja el a kedves nyaralókat, turistákat. Aki Zaton közelében jár, annak mindenképpen ajánljuk figyelmébe a lenyűgöző központi strandját.

 

    

 

 

ZADAR (Vir szigettől autóval kb. 25-30 perc ; 26 km)

 

Zadar a Dalmát tengerpart fővárosa. Gyönyörű óvárosa csodálatos élményt nyújt az ide látogatók számára. Hangulatos szűk sétálóutcák, éttermek, fagylaltozók, üzletek és híres történelmi műemlékek találhatóak itt. Hajóutakra is van lehetőség, amely egész napos felejthetetlen élményt biztosít minden korosztály számára. Érdemes megtekinteni a „Tengeri Orgonát” („Morske orgulje”), amely a kikötő végén található. Ez a nevezetesség egyedi az egész világon. A beépített orgona a tenger hullámzását követve zenél nekünk. Az orgonától kb. 50 méterre található a „Nap üdvözítése” („Pozdrav Suncu”) emlékmű, melynek fényei a tenger hullámainak ritmusát követve játszanak. További látnivalók: Szent-Donát Templom, Kopneni kapu, Szent Anasztázia Katedrális, sétálóutcák, Öt kút tere ("Trg pet bunara"), híres kikötő, Kapitány torony („Kapetanova kula”), Nemzeti tér, gyönyörű városfal… stb.  

 

     


 

PAG SZIGET (Vir szigettől autóval kb. 100 km)

 

Egy gyönyörű híd vezet a szigetre, a híd előtt és után figyelmükbe ajánljuk a csodálatos festői tájat. A szigeten belül sok szép táj található, amit érdemes megcsodálni. Pag városát a „tengeri só” városának is nevezik. Itt található a híres pagi só gyár. A sziget második legnagyobb települése a „Novalja - Zrce”, a horvát tengerpart egyik legnagyobb party helye. Különösen a fiataloknak ajánljuk figyelmükbe. A strandon 3 nagy klub (Papaya, Aquarius, Kalypso) gondoskodik a jó hangulatról, amely már délután kezdődik és egészen másnap reggelig tart. Aki ide látogat, annak felejthetetlen élményben lesz része.

 

    

 

 

KÖZELI NEMZETI PARKOK

 

Krka vízesések Nemzeti Park (Vir szigettől 85 km kb. 80 perc autóval)
Plitvicei-tavak Nemzeti Park (Vir szigettől 155 km kb. 150 perc autóval)
Paklenica Nemzeti Park (Vir szigettől 65 km kb. 60 perc)
Kornati szigetek Nemzeti Park (Zadarból induló hajóval lehet odajutni)

 

 

                Apartman.lap.hu | Horvatorszag.lap.hu | Hotel.lap.hu


Figyelem

Figyelem!

This is an animated dialog which is useful for displaying information. The dialog window can be moved, resized and closed with the 'x' icon.